למי כדאי ללמוד כלכלה?

מוסדות אקדמיים רבים בישראל מציעים מסלולים לתואר ראשון בכלכלה. הלימודים מתאימים לבעלי יכולות מתמטיות, לאנשים שרוצים להשתלב בעולם העסקים ולמי שמתעניין במחקר עיוני או יישומי באקדמיה




לימודי כלכלה במסגרת תואר ראשון נמשכים בממוצע 3-4 שנים והם עוסקים בשיטות לחלוקת משאבים ובדרכים להשקעה וחיסכון. נושאי הלימוד הבולטים כוללים מודלים לניצול יעיל של משאבים ויחסי היצע וביקוש. במסגרת המסלולים נלמדים גם קורסים בסטטיסטיקה, מימון וניהול ונערכות סדנאות על סדרי עדיפויות וקביעת ערכים אישיים, חברתיים ולאומיים.

בניגוד למנהל עסקים, בלימודי כלכלה לא מדובר תמיד רק בכסף אלא בכל המשאבים שקשורים לשוק הפרטי והציבורי. הם מתאימים בראש ובראשונה למועמדים עם יכולות מתמטיות ואנליטיות ולבעלי ציון פסיכומטרי של 550 לפחות. בוגרי התכנית לתואר ראשון נחשבים לכלכלנים והם יכולים להשתלב במשרות מפתח שונות במשק המקומי והעולמי.

השתלבות בשוק אחרי הלימודים

בניגוד לתחומים אחרים, לימודי כלכלה הם בין היחידים שמבטיחים השתלבות מהירה יחסית בשוק העבודה. הם מתאימים למי שרוצה להגיש מועמדות לעבודה כיועץ כלכלי, כלכלנים בחברות ויועץ לסקטור הפרטי והציבורי. בעזרת התואר הראשון אפשר להשתלב בעולם הבנקאות או העסקים ולהציע שירותי ייעוץ גם לחברות ביטוח והשקעות.

ההיכרות של בוגרי כלכלה עם המאפיינים השונים של שוק ההון מסייעת להם להשתלב גם במסחר בינלאומי. הם יכולים לעסוק במכרזים, בתמחור ובניתוח מודלים כלכליים עבור גופים ציבוריים, או להציע שירותים באופן עצמאי עבור גופי אשראי וחברות הון-סיכון. ההבדל העיקרי הוא בין בעלי תואר ראשון או שני שמגישים מועמדות לתפקידים מסוימים כשכירים, לבין כאלה שפותחים עסק ועושים זאת כעצמאיים. עבודה כשכיר נחשבת בטוחה יותר אבל לעצמאי אפשרויות קידום רבות.

בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש לבוגרי כלכלה עבור תפקידי ביקורת פנים בהשקעות ובשוק ההון. הלימודים מתאימים למי שרוצה להשתלב בשוק ההון בתור רגולטור, או למי שמעוניין לעבוד כאנליסט אצל גופי מחקר ופיתוח. אפשרויות התעסוקה כוללות בקרת אשראי ואשראי עסקי, בדיקת רווחיות וכדאיות וכמובן גזברות. כתוצאה מכך, רבים מבין בוגרי הכלכלה הם אנשים שמתעניינים בעבודה מוניציפאלית או מטעם גופים רשמיים של המדינה.

התואר הראשון הוא רק ההתחלה

לימודי כלכלה גם מתאימים למי שרואה באקדמיה מקום עבודה לטווח ארוך. הלימודים מתאימים למשל למי שמתכננים להמשיך לתואר שני, או למי שרוצה להקדיש את הקריירה שלו למחקר עיוני ויישומי. גם בארגונים פיננסיים יש דרישה לחוקרים עם תואר ראשון ושני בכלכלה שיכולים להעשיר את הידע הקיים ולהצעיד קדימה את החברות.

בסופו של דבר, לימודי כלכלה מתאימים למי שמתעניינים במספרים ולאנשים שרוצים להבין איך עובד הכסף ולא רק איך מנהלים אותו. הלימודים נוגעים בכל התחומים החשובים של המשק המודרני והם מתעדכנים לפי הדרישות המגיעות מהשוק. לאחר הלימודים ניתן לעסוק בניתוחים כלכליים, בבדיקות ובבקרה ולהתוות מדיניות עבור המשק.


תגובות