כל הדרך אל קבלת סעיף 46 לעמותה שלכם

בעת שמקימים עסק, הרי שמטרת העל היא רווח כספי. מנגד, בעת שמקימים עמותה, מטרת העל היא רווח לטובת ציבור שלם. לא אחת הוכתרו בעלי, מקימי ומתנדבי העמותות ככאלו המבצעים עבודת קודש, אך על מנת לבצע את עבודתם ולהמשיך לעסוק בשיפור איכות חייהם של רבים, הם זקוקים לתרומות המתקבלות על ידי ארגונים ותורמים שונים. עד שמגיע הכסף אל העמותות, נעשית לא מעט עבודה מאחורי הקלעים, ואחד מהתנאים של המון תורמים להשקיע בעמותות מסוימות, הוא האם העמותה מחזיקה באישור של סעיף 46 לעמותה.
 
למידע בנוגע לקבלת אישור סעיף 46 לעמותות – לחצו כאן

מדוע חשוב כל כך לתורמים הסעיף המדובר?

חשוב להבין כי סעיף 46 לעמותות הוא אינטרס משותף גם לעמותה עצמה וגם לתורם. בעת שניתן לעמותה הסעיף הזה, היא מצטיירת כעמותה רצינית המקבלת אישורים רשמיים לאחר שהיא הגישה את מיטב הדו"חות הרלוונטים. העמותות שמקבלות את האישור על הסעיף, במידה מסוימת מקוטלגות כעדיפות על פני עמותות אחרות, וזאת מאחר ולא כל העמותות מקבלות את האישור על הסעיף הנחשק. מה המשמעות של האישור? בעת שתקבלו את האישור לעמותה שלכם, יש לכם היכולת להגדיל את סכום התרומות שאתם מקבלים. מה יוצא לכם מזה? השפעה נרחבת יותר על יותר אנשים.

הארגונים או אנשי העסקים שתורמים לכם את הכסף, רוצים להבטיח כי העמותה שלכם בעלת האישור. מדוע? אישור לפי סעיף 46 מבטיח לתורמים כי הם יוכלו להנות מזיכוי של מס ההכנה בסך של 35% מסך התרומה. מה יוצא מזה? גם התורמים מרוויחים וגם אתם! התורמים המעוניינים להעניק לכם מענקים כספיים יהנו מהאישור בעת שהם יקבלו הקלות מס שונות. לכן, ישנה חשיבות גדולה כל כך לסעיף, שכן התורמים יציבו את העמותה שלכם בעדיפות על פני עמותות אחרות.

איך מקבלים את האישור על הסעיף?

על מנת להנות מהאישור וכתוצאה מכך גם מגודל התרומות שתקבלו, ישנם מספר תנאים שעליכם לעמוד בהם. ראשית, עליכם להיות רשומים כיישות משפטית. כמו כן, חשוב לוודא כי יש לכם תיק במע"מ ובמס ההכנסה – מדובר על שני תיקים שהייתם צריכים לפתוח עם פתיחת העמותה. בהמשך, אם אתם מעסיקים עובדים הרי שגם צריך להיות לכם תיק ניכויים. חשוב לבדוק כי אין לכם כל חוב במס ההכנסה, עליכם להוציא אישור מרואה החשבון שלכם על שאתם מנהלים את ספר ההכנסות וההוצאות כחוק, ולבסוף: עליכם למלא את הטופס המדובר.

חשוב מאד שתמלאו את הטופס כראוי ותעקבו אחרי ההוראות. בקשות נפסלות על מילוי לא נכון של פרטים וכך אתם מעכבים מעצמכם את קבלת האישור. עם קבלת האישור, העמותה שלכם תעשה צעד נוסף ומכובד, דרכו תוכל ולהגדיל את מנעד התרומות שלכם ולשקף את עבודתכם כרצינית ומכובדת. תורמים רבים ישמחו לחבור אליכם ולהשקיע את כספם בעבודתכם.

המאמר מוגש באדיבות אתר המרכז למלכ"ר – שירותים מקצועיים לעמותות

תגובות