מה משותף לממתקים, עייפות וגירודים?

 
תולעים! ואיך נפטרים מהן אחת ולתמיד!

זה בדרך כלל מתחיל בחשכת הליל. הילד או הילדה מתעוררים בבכי רם ובקול מעונה מסבירים ש"מגרד להם בטוסיק". ההורה המודאג מציץ לבדוק מה קורה, לפעמים רואה ולפעמים לא.

מה הוא רואה? תולעים לבנות זעירות שנראות כמו חוט לבן ולכן נקראות "תולעי מחט". בלילה הנקבות יוצאות לאיזור פי הטבעת ומטילות את הביצים, המסע שלהם הוא זה שגורם לתחושת הגירוד. במקרה של בנות, התולעים יכולות להגיע גם לנרתיק.

סימפטומים נוספים שיכולים להחשיד בקיומן של התולעים הם: התנהגות עצבנית וחסרת מנוחה של הילד, דחף למתוקים שגובר והולך, גזים ועייפות.

הסיבה שכל כך קשה להיפטר מהן היא שהן מטילות ביצים וכשהן בוקעות מתחיל לגדול דור חדש של תולעים. העמידות של הביצים גבוהה והן יכולות להישאר חיות כמה ימים בסדינים, בבגדים, בתחתונים, תחת הציפורניים.

בראש ובראשונה, הומיאופתיה! במקרים שזו הפעם הראשונה או שאני לא מכירה את הילד/ה כי הגיעו בדחיפות, אני נותנת שתי רמדיז: הראשונה היא רמדי הנקראת Santonin היא זו שנותנת "מכה" ראשונית לתולעים ועוזרת לגוף לחסל אותן, השנייה איתה אני ממשיכה תפקידה לטפל גם בביצים ושמה הוא Cina הטיפול מתמשך כשבועיים ימים על מנת לחסל את התולעים החיות ואת הדור החדש.

הומיאופתיה היא רפואה אלטרנטיבית שנולדה באירופה לפני 250 שנה והיא פועלת על פי העיקרון של "דומה בדומה יירפא" זאת אומרת שאבחון ההומיאופתי מטרתו לקבל תמונה כמה שיותר בהירה ומפורטת מהמטופל ולהתאים בינה לבין חומר מסויים מהטבע, לרוב צמח או מינרל ובכך להתחיל תהליך של איזון וריפוי, איזון ועוד ריפוי.

הרמדי ההומיאופתית, קרי התרופה שאותו אינדיבידואל יקבל, תעורר את כוחות הריפוי הרדומים של הגוף וכך יתחיל תהליך של הבראה.

במקרים בהם הילד או הילדה הם המטופלים שלי ממקודם, כמובן שקודם כל אעזר ברמדי האישית שלהם אותה אני יודעת מראש, רמדי שעזרה להם בעבר עבור דברים אחרים בשבילם הגיעו לטיפול, היא בדרך כלל תחסל את התולעים ואם לא, יכול להיות שהגיע הזמן להחליף אותה.

בנוסף להומיאופתיה, בלי קשר לאיזו רמדי הילד/ה יקבלו ומכיוון שהתולעים ניזונות משיירי סוכרים במעיים, קודם כל יש לעשות דיאטת סוכרים לפחות למשך שבוע ולמנוע מהילד לאכול בראש ובראשונה סוכרים מתועשים אבל גם פחמימות ריקות. עדיף לעבור לתזונה של ירקות וחלבונים.

שנית, חיטוי – יש לגזור ציפורניים בצורה דקדקנית גם על מנת שלא תיכנסנה ביצים תחתן וגם על מנת שילד מגרד לא יפצע את עצמו. דבר שני, להחליף בגדים פעמיים ביום, להתרחץ בתשומת לב ואפילו כמה
פעמים ביום ובזמן שיש תולעים ולהשתדל להפריד בין כלי האוכל והרחצה של הילדים בבית. בגן אם אפשר, להשתדל שהילדים לא יתפלשו בחול, כי גם דרכו עוברות התולעים.

דברים נוספים שהבחנתי שבדר"כ עוזרים:

שמן אתרי של הדס. מערבבים עם שמן בסיס ובעזרת מקל אוזניים מורחים סביב פי הטבעת. זה עוזר לחסל את התולעים.
אמבטיית סוכר עדיף בערב, שמים סוכר בגיגית עם מים פושרים ומניחים את הילד שם, כעבור 10 דקות רבע שעה התולעים מתחילות לצאת החוצה מכיוון ששם יש יותר סוכר מאשר יש בתוך הגוף. מומלץ לבחור גיגית עם צבע כהה על מנת שיהיה יותר קל להבחין בהן.
שום – אכילת שום, יש כאלו המכינים סנוויץ’ משום טרי, חותכים אותו דקיק דקיק ומניחים על קרקר עם חמאה ומלח, זה אפילו טעים. כמובן לא ליד הרמדיז ולא בזמן שלוקחים אותן.
גרעיני פפאיה – לטחון ולערבב עם מעט מים ולשתות על בטן ריקה בבוקר.

הערה חשובה לסיכום:

ממתקים וסוכר מעובד אינם בריאים מכל כך הרבה סיבות ובלי קשר לתולעים. אבל התולעים יכולות לגרום למטרד רציני ועל מנת לסלק אותן צריך להיות נחושים ומסודרים, להתחיל טיפול ולסיים אותו עד הסוף שלו לא לנשור באמצע כך סיכויי ההצלחה גדלים.

בהצלחה
והמשך חופשה נעימה
נטע

עובדת בקליניקה פרטית, כל ימות השבוע כולל ימי שישי, עד כניסת שבת.
ניתן לקבוע תורים מראש בטלפון 052-3769526
המייל הוא PNETTA13@GMAIL.COM

לקריאת מאמרים נוספים באתר הבית
www.nettahome.com/category/articles/


תגובות