מועצת העיר בכפר סבא אישרה העלאת הארנונה ב – 1.27% – חברת האופוזיציה ד”ר ענת קלומל ניסתה לשכנע את חברי הקואליציה להצטרף להתנגדות

 
סיעת תפו"ח בראשות יובל לוי הצביעה נגד התייקרות והעלאת הארנונה ב – 1.27% לשנה הבאה. ״אין סיבה לייקר ארנונה לתושב במקום גביית ארנונה מעסקים. יש להביא לעיר עסקים חדשים שישלמו ארנונה במיליונים, כחלק מעלויות עסקים סבירות, ולשמר את הקיימים, ואז לא נידרש לתוספת ארנונה מהתושבים״ , כך טענו חברי סיעת תפוח, לבדם, בדיון בן שתי דקות שהתנהל במועצת העיר.

בועדת הכספים שהתקיימה בתאריך ה – 22 ליוני 2015 הודיע ראש העיר יהודה בן חמו כי לא יפעל השנה לייקור הארנונה, אולם הוא העלה להצבעה את ההתיקרות לארנונה לפי חוק ההסדרים, זאת למרות ששר הפנים הבהיר כי יאשר לרשויות שיחפצו בכך שלא להעלות גם את חוק ההסדרים.

לעיר נוספו תושבים ועסקים משלמי ארנונה. הם יכסו את הגדלת המערך העירוני לשרות 100,000 תושבים.

יובל לוי , יו״ר סיעת תפוח : ״באתר העירייה רשום כי עיריית כפר סבא לא תעלה השנה את הארנונה. אך אין זה מדוייק״.

ד"ר ענת קלומל, חברת מועצת העיר מסיעת תפו"ח נכחה בועדת כספים והתנגדה לכך מטעם סיעתה. "סיעתנו היא היחידה שהצביעה נגד וטענה כי אין חובה להעלות את הארנונה לפי חוק ההסדרים".

דר קלומל טענה כי שר הפנים סילבן שלום הודיע כי בשנת 2016 לא יחויבו רשויות להעלות את הארנונה בעדכון אוטומטי והן יכולות להגיש בקשה לא לעשות זאת. ״אם אין חובה, אזי מדוע להעלות ולהכביד על התושבים בהתייקרות??״. יתרה מזו, עיריית רמת גן הודיעה שהשנה היא לא מעלה את הארנונה וכך עוד רשויות.

צו הארנונה הראשון שתוכנן על ידי גלית שניידר מימרן, מנהלת אגף ההכנסות. לדבריה: זו הפעם הראשונה עבורי בהכנת הצו, פרוייקט מאתגר, רוצה להודות לשגיא רוכל, גזבר העירייה, שליווה אותי, ולצוות ניהול האגף שעבד איתי על הצו. לשרונה כהנא סגניתי, לדינה באוור, מנהלת מחלקת שומה ולמיטל אלטרץ".

בצו הארוננה לשנת 2016 הוזל התעריף למבנה מסחרי, בגין שטח שמעל 5,000 מ”ר עד 10,000 מ”ר, מ-280.38 שקל ל- 146.95 שקל, וכן הוזל התעריף למבנה מסחרי עבור המטרים שמעל 10,000 מ”ר, מתעריף של 280.38 שקל ל- 96.99 שקל. התעריפים למבנים מסחריים באזור המוגדר ”אזור תעסוקה” (אזור 5) ישונו ויסווגו מחדש, תוך חלוקה לפי גודל הנכס והוזלה ככל שהעסק גדול יותר. בעלי מבנה בגודל של מעל 10,000 מ”ר באזור זה, ישלמו על כל מטר נוסף 75 שקל למטר.

ד"ר ענת קלומל-צוייג מטעם סיעת תפו"ח העלתה את הדאגה לעסקים קטנים ובינוניים כאשר קיומם בעיר מוטל בספק היום. על פי סקרים שבוצעו ב 2013, העסקים הקטנים והבינוניים מייצרים 77% מהמשרות החדשות במשק הישראלי, אך סובלים מסביבה רגולטורית (חוקים, אישורי רשויות מוסמכות, רשויות מקומיות) וסביבה מימונית מקשה ועל כן רבים לא מצליחים לשרוד.

שגיא רוכל, גזבר העירייה ענה לד"ר קלומל כי אין לו כלי להפחית לעסקים קטנים לעומת לעומת עסקים גדולים. אנו מנסים להביא עוד עסקים, אך יש לנו אחריות לקופה הציבורית ולגבי התקציב.

אחד החידושים בשונה משנה שעברה היא התמריץ להבאת עסקים לכפר סבא הינו הנחה לחברות קלינטק, המייצרות מוצרים או שירותים שמשפרים את הביצועים התפעוליים, היעילות או היצרנות בעודם מפחיתים עלויות, תשומות, צריכת אנרגיה, ייצור פסולת או זיהום הסביבה. ההנחה היא במקום 160 ש"ח למטר עבור מבנה תעשייה לרבות הייטק, 125.67 ש"ח.

עיריית כפר סבא גם בשנה שעברה נתנה תמריצי הנחה להנהלות בנקים וחברות ביטוח כ – 446.49 למטר במקום 1337.09 לסניף, אך אלו עדיין לא הגיעו לעיר כפר סבא.

ד"ר קלומל ציינה שגם שנה שעברה נתתם תמריץ זה, אך חבל שעדיין לא הגיעו לעיר כפר סבא.

תעריף הארנונה עבור קרקע תפוסה לתחנות דלק ומפעלי בטון יעלה מ- 25.47 שקל ל- 53.86 שקל.

ד"ר דבורה שני, חברת מועצת העיר מטעם מעוף העלתה שאלה בנוגע לתחנות הדלק – האם תחנות הדלק בעיר לעומת התחנות בפרברים זה אותו תעריף? ומדוע הוא זהה? יש לתת חשיבות למקום.
גלית שניידר מימרן, ענתה כי אין הבדל בתעריף, אבל הנושא ייבדק.

מו כן אישרו חברי המועצה שינוי באופן הענקת הנחות בארנונה לנכים, על פיו נכה שדרגת אי כושר השתכרותו היא בשיעור75% ומעלה, זכאי להנחה בשיעור 80%, עד 100 מטר משטח הדירה.

”עד כה הוענקו הנחות בארנונה לנכים גם בעבור דירות מעל 100 מ”ר, אולם שינוי זה מטרתו להביא לתיקון האפליה בין הנכים”, כך על פי גורמי העירייה ”לא ייתכן שנכה המתגורר בבית קטן, דל אמצעים, יזכה לאותה הנחה שמקבל נכה בעל אמצעים המתגורר בדירת פאר ענקית”.

מעתה יתבקשו הזכאים לעמוד באחד ממבחני המשנה בנושא כדי לממש זכאותם להנחה על דירה מעל 100 מ”ר. משפחה בת ארבע-חמש נפשות תזכה להנחה בדירה בשיעור הנקוב עד 120 מ”ר, משפחה בת שש-שבע נפשות תזכה להנחה בדירה עד 140 מ”ר ואילו משפחה בת 8 נפשות ומעלה תזכה להנחת המקסימום על פי התקנות.

ד"ר דבורה שני, חברת המועצה ממעוף טענה שיש לקחת בחשבון שלא פוגעים באנשים בשעות הקשות.

ד"ר ענת קלומל-צוייג העלתה את הדאגה ובקשה להתחשב ולשקול הנחות לנשים שעוברות טיפולי פוריות כחלק מהגישה הקהילתית משפחתית שהסיעה מקדמת. חשוב שמידע זה יובא למודעות הנשים כדי להקהל עליהן בתקופה זו. הנחה זו ניתנת לנשים ברשויות מקומיות נוספות בארץ.

ראש העיר יהודה בן חמו ענה לקלומל שאכן יש לשלב הנחה זו, ולד"ר דבי שני שיוכן דיווח ריבעוני בנושא הנחות, הנושא ייבחן כל רבעון, אנו נעקוב אחר הפונים לצורך מבחני המשנה ולוועדת הנחות, בחציון השני אנו נשב ונסיק מסקנות ונקים מעקב אצלינו.

יובל לוי ראש האופוזיציה טוען שלמעשה הוספו מבחנים להנחות לנכים שיאלצו להגיע לעירייה ולהוכיח מחדש זכאותם להנחה. סיעת תפו"ח העלתה את ענינים מכיוון שרוב הזכאים להנחות נכות הנם מבין התושבים המבוגרים ורבים בעיר לא יוכלו לממש זכאות זו והם עלולים להפגע מגזירה זו. יובל לוי: "חבריי למועצה לא ראו לנגד את עיניהם את הזכאים להנחת נכה ? מי מהם ירוץ וימלא טפסים ויביא לעירייה את כל הניירת ?? ולעיר שווה שתהיה במחיר הזה גביית עשרים אלף ש״ח בשנה מול כול הבזבוזים?".



תגובות