תביעה: האישה פברקה את הכנסתה ודרשה מבעלה המובטל מזונות מנופחים

 
אישה מישוב במרכז הארץ, המנהלת עסק ממכר לפריטי אופנה יוקרתיים, השייך לשני בני הזוג דורשת זה ארבע שנים, פנתה בבקשה לביהמ"ש שיורה לפרודה כי יתמוך בה כספית, וזאת בנוסף לכך שכל רווחי העסק נכנסים לכיסה – מאחר שהיא נמצאת על סף רעב והתמוטטות כלכלית.

האישה טענה שבעלה עובד בתפקיד בכיר באחד מהתאגידים הידועים במשק, הרגיל אותה ואת ילדיהם לרמת חיים גבוהה מאד – וכעת הפקיר אותם לרעב ולעוני.

לדברי עו"ד ליאן קהת, המייצגת את הבעל – האישה משקרת, ולחיזוק דבריה, הביאה ראיות רבות לכך שאשתו נופשת בחו"ל, רוכשת פריטי אופנה יקרים, רכשה לאחרונה רכב יוקרה ומוציאה על עצמה בכל חודש כ-20 אלף שקלים – בעוד היא מציגה בפני בית המשפט הכנסות מינימליות.

רק לאחר ארבע שנות דיונים, ולאחר חקירתו של רוה"ח המטפל בעסק המשותף מטעם האישה ולאחר שאף התמנה רואה חשבון ניטרלי מטעם בית המשפט על מנת לבדוק את טענות הגבר, בנוגע להתנהלותה הכלכלית של האישה בעסק המשותף, ומצא אותן נכונות, ביקשה פרקליטתה של האישה במפתיע, להפסיק את הדיון, פן תפליל את עצמה, כמי שמעלימה הכנסות ממוסדות גביית המס בישראל.
בימים אלה אמור ביהמ"ש למשפחה בכפר סבא לפסוק את גובה המזונות הזמניים שיושת על הגבר, הכוללים בתוכם את מזונות הילדים והוצאותיהם, וכן להחליט אם אלה ישולמו לאם רטרואקטיבית.

לדברי עו"ד קהת, חוסר אמינותה של האישה והתעקשותה לגרור את ביהמ"ש לדיונים ארוכים, באמצעות הצהרות הון כוזבות, עלולות לעמוד לה לרועץ.

בתביעתה המקורית טענת האישה כי הגבר עובד כמנהל שיווק באחד התאגידים הגדולים במשק ומשתכר בין 19 אלף ל-25 אלף שקל ברוטו בחודש, זאת, בעוד שהיא מרוויחה שכר מינימום מהעסק שבבעלותה.
עוד טענה האישה כי לאחר פרידת בני הזוג היא נאלצה להשתמש בכספי חיסכון, ללוות כספים רבים מבני משפחתה, ועל כן דרשה מזונות זמניים בסכום העולה על 12,000 שקל בחודש.

עו"ד ליאן קהת המייצגת את הבעל, טענה בכתב ההגנה כי הבעל השתכר עד לאחרונה רק 13 אלף ₪ בחודש, ולאחרונה פוטר מעבודתו, וספק אם ישיג עבודה בעלת שכר דומה בקרוב. כן טענה עו"ד קהת כי האישה נהנית ממלוא רווחי העסק המשותף של הצדדים.
כמו כן הציגה עו"ד קהת נתונים רבים, שאת חלקם הגדול סיפקה האישה עצמה, ולפיהן התברר שהכנסתה החודשית של האישה גבוהה בהרבה מהצהרותיה. למעשה, הוכח לבית המשפט כי האישה מנהלת את עסקם המשותף של הצדדים תוך הסתרת הכנסותיו האמיתיות מן הבעל.

כמו כן הביאה עו"ד קהת ראיות לכך שהאישה מנהלת חיים ברמת העשירון העליון, ובין השאר היא רכשה לעצמה לא מזמן רכב חדש בעלות כ-100 אלף שקלים, היא יוצאת לעתים קרובות לנופש בארץ ובחו"ל.
מעבר לכך, טענה עו"ד קהת, שבני הזוג מגדלים במשותף את הילדים (משמורת משותפת) ועל כן הוא נושא בכל הוצאות הילדים, בניגוד למה שטענה האישה.

פרקליטתה של האישה ביקשה להפסיק את הדיון

לאורך אינספור דיונים דחה בית המשפט את החלטתו למזונות זמניים. הסיבה: האישה לא הצליחה לספק מסמכים מהימנים להכנסות מן העסק המשותף.
בקשתה השלישית למזונות זמניים העלה שהכנסתה החודשית הממוצעת של האישה אינה משכורת מינימום, כפי שטענה כל העת, אלא עומדת על 11,666 שקל נטו. הבעל טוען שהכנסה זו גם היא נמוכה משמעותית מהכנסתה בפועל.
ואכן, בחקירת האישה בבית המשפט, היא הודתה כי אינה מנהלת את ספרי העסק המשותף כראוי. בנקודה זו מיהרה עורכת דינה לבקש את קטיעת החקירה של מרשתה, מחשש להפללתה מול רשויות המס. לפיכך ולאור העובדה כי גם בית המשפט העיר לאישה על התנהלותה הקלוקלת, תובע הגבר באמצעות עו"ד קהת לדחות את תביעת האישה.
לדברי עו"ד קהת, במשך ארבע שנים, שבה האישה ומטרידה את בית המשפט בבקשה למזונות זמניים, ומנגד נאלץ הגבר להתגונן ולחזור ולהוכיח כי טענותיה של האישה על גובה הכנסותיה מן העסק המשותף הן שקריות. הנושא לא נעלם מעיני בית המשפט, שקיבל את עמדת הגבר והורה על מינוי רואה חשבון, אשר מומחיותו היא בביקורת חקירתית.

"האישה ממשיכה לשקר בנוגע להכנסותיה מעסקה ומזלזלת בבית המשפט"

"כיום", אומרת עו"ד קהת, "לאחר ארבע שנות התדיינות, זמן ומשאבים שהושקעו וכסף רב ששולם עבור טיפול משפטי, מודה האישה בנונשלנטיות כי היא מציגה ‘הכנסות אמיתיות’". אגב כך, מציינת עו"ד קהת, "מודה האישה כי כל טענות הגבר מתחילת הדרך היו נכונות ולכן, היא העמידה עתה את בקשתה למזונות זמניים רק מהתקופה הנוכחית וזנחה את תביעתה למזונות רטרואקטיביים מתחילת הדרך".
"התנהגותה המניפולטיבית של האישה לוקה בחוסר תום לב משווע, מעידה על זלזול חמור בבית המשפט וגורמת לגבר הוצאות נכבדות", מסכמת עו"ד קהת.
התיק נדון בימים אלה שוב בבית משפט לענייני משפחה. 

בתמונה: עו"ד ליאן קהת

תגובות