כך תבחרו את קבלן האיטום הטוב ביותר בשבילכם

אם עוד לא נתקלתם בסיטואציה הזאת, הרווחתם. אבל אם גם אתם כמו אינספור אנשים בארץ ובעולם, שיום אחד ישבו בסלון שלהם ופתאום קלטו סימנים לא מחמיאים בכלל הקיר, אתם בוודאי מבינים ומכירים את התסכול הזה. נזילת מים שמחלחלים לתוך הקיר, רטיבות שגורמת לו להתנפח, להתקלף, ובמקרים קשים יותר אף להפיץ ריחות לא נעימים ולצבור עובש, הן סיטואציות המתסכלות כל בעל נכס או דייר אשר נאלצים להתמודד איתן.

רטיבות בקיר יכולה להתרחש מסיבות רבות. אם אתם גרים בבית פרטי, בהחלט יכול להיות כי בגג שלכם קיימים סדקים שנוצרו עם השנים ודרכם מחלחלים מי גשמים לתוך התקרה והקירות. במידה ויש לכם מרתף, בהחלט יכול להיות שיש בעיות מי תהום ושהאיטום של המרתף לא חזק מספיק ואיכותי ואינו עמיד מפני מי הגשמים, הביוב וגורמים נוספים שעלולים להוות בעיה. אם אתם גרים בבית משותף, קיימת סבירות שיש בעיות צנרת בבניין. יכול מאוד להיות שהנזילה מגיעה דווקא מהשכנים.

כפי שאתם שמים לב, יש אינספור גורמים שונים שיכולים להשפיע לרעה ולגרום לכך שיש לכם עכשיו רטיבות ונזילה בקירות. אחרי שסיננתם כמה קללות, התעצבנתם והבנתם שאין ברירה, אי אפשר להזניח את המצב וחייבים לפעול לפני שהנזק יהפוך למשמעותי יותר, מתחיל שלב לא פחות קשה משלב האיטום עצמו. חיפוש אחר בעל מקצוע איכותי, אמין, וכזה שאתם יודעים שאחרי שהוא יסיים את העבודה תוכלו לישון טוב בלילה.

מאיפה מתחילים?

בישראל כמו בישראל, כולנו מכירים מישהו שמכיר מישהו. לכן בשלב ראשון סביר להניח שתחפשו אצל האנשים הקרובים אליכם, קבלן איטום שאנשים שאתם מכירים באופן אישי ממליצים עליו. זה כמובן לא תמיד הפתרון הכי נכון, אבל זאת נקודת התחלה שתאפשר לכם להבין קצת יותר, לקבל הצעת מחיר ולהשוות.

אם אין לכם מישהו שמכיר מישהו, או שהקבלן שאחד החברים בפייסבוק שלכם המליץ עליו לא מספק שירותים באזור בו אתם גרים, כנראה שתכנסו לאינטרנט ותתחילו לחפש שם. גם באינטרנט יש אתרים שעוזרים לדרג בעלי מקצוע שונים ולתת לכם רקע מסוים, אבל כמובן שלא כל ההמלצות שם הם ברזל, וחשוב מאוד לא להסתנוור מכמות הכוכבים שבעלי מקצוע מקבלים.

אם אתם לא מתרשמים מכל אותם אתרים שמעניקים דירוג לקבלני האיטומים, אתם כמובן יכולים לחפש באופן ידני ולעבור בין התוצאות השונות שיופיעו לכם על המסך. חשוב לדעת, שלא בהכרח כל אתר שהושקע בו כסף ונראה מושך את העין משקף את המקצועיות של אותו קבלן. אתם צריכים כביכול ״לכתת רגליים״ בין התוצאות השונות, אספו מספרי טלפון ותתחילו להתקשר בשביל לקבל פרטים.

מה משפיע?

כשאתם מדברים עם קבלן האיטום, חשוב שתדעו לשאול שאלות נכונות. במקצוע כמו איטום, בו במרבית המקרים הידע של האזרח הוא מצומצם, יהיה קל מאוד להרשים אתכם עם מונחים מקצועיים מפוצצים שלא בהכרח רלוונטיים לסוג העבודה. מה שאתם צריכים לברר לאחר שסיפרתם על המקרה, הוא איך קבלן האיטום מתכוון לטפל בבעיה? איזה מכשור יש לו בשביל להבין את מקור הבעיה? האם הוא משתמש במצלמה תרמית בשביל לקבל ולהפיק דו”ח ממוקד שיודע היטב מאיפה צריך להתחיל לטפל בנזילה, או שהוא נשען על סמך הידע שיש לו ומקבל החלטות לפי ״העיניים״?

בררו באילו חומרים הוא מתכוון להשתמש לאחר הבדיקה הראשונית בשביל האיטום. האם החומרים בהם הוא משתמש הם מקוריים ועומדים בתקנים או תחליפים זולים? וכמובן בדקו הצעות מחיר שונות וראו מה הן כוללות גם מבחינת אחריות. בנושא האיטום לבית, אל תתפתו לחסוך כמה שקלים שאח״כ תצרכו לשלם אותם ואף יותר. שוחחו עם בעל המקצוע, הזמינו אותו לפגישה, תבינו בדיוק מה הוא מתכוון לעשות ואיך ואל תתפשרו. איטום זו משימה למקצוענים. וודאו כי בחרתם כאלה.

 

תגובות