פתיחת חברה חדשה בישראל – איך זה מתבצע?

אם אתה מעוניין כבר זמן רב להקים חברה העוסקת בתחום כלשהו וכבר יש לך שותפים אשר מעוניינים להקים את החברה יחד אתך, כדאי מאוד שתלמד היטב מה דורש תהליך הקמת חברה חדשה בישראל בטרם אתה עושה זאת. תהליך פתיחת חברה חדשה הוא תהליך בירוקרטי ודי ארוך ויש ללכת שלב אחר שלב באופן חוקי, בכדי החברה אשר אתה חושב עליה תוכר כחברה מן המניין.

מהי חברה ובמה היא שונה מאדם פרטי העוסק בתחום כלשהו?

בניגוד לאדם פרטי אשר נחשב לעוסק פטור או עוסק מורשה באופן עצמאי בהתאם להכנסותיו השנתיות, הרי שחברה היא ארגון עסקי אשר עומד באופן משפטי בפני עצמו ולא בשם אדם כלשהו. כלומר, גם אם אתה יוזם את רעיון החברה ועומד בראשה, החברה נחשבת כתאגיד והיא איננה קרויה על שמך. כמו כן, חברה חייבת להיות רשומה אצל רשם החברות. הרישום של חברה אצל רשם החברות זהו דבר חשוב מאין כמותו מכיוון שכאשר חברה נכנסת למצבים של חובות או פשיטת רגל האדם העומד בראש החברה ומחזיק במניות שלה, איננו צריך לשלם את החובות מכיסו הפרטי. הבדל נוסף הוא בגובה המס אשר משלמות חברות. גובה המס אשר משלמות חברות עומד כיום על 26.5 אחוזים.

Copyright: andose24 / 123RF Stock Photo

איך לפתוח חברה?

אם אתה שואל את עצמך איך לפתוח חברה, הרי שישנם מספר שלבים לתהליך זה:

  • ראשית – החברה עצמה צריכה לבחור האם להיות חברה בע”מ או חברה העומדת בראשות עצמה. מרבית החברות בוחרות להיות חברה בע”מ מכיוון שיש לדבר השלכות על מציאות שבה החברה נקלעת לקשיים כלכליים וחובות. במידה והחברה נקלעת לחובות כאשר היא שיש בידי החברה, בניגוד לחברה אשר לא מוגדרת כחברה בע”מ שאז תשלום החובות במקרה שכזה יהיה בסך של כל בעלי המניות.

 

  • לאחר שבחרתם איזה סוג של חברה אתם מעוניינים שהחברה שלכם תהיה – יש לבחור שם לחברה ולבדוק שהשם לא תפוס. את ביצוע הבדיקה הזו, עורך דין יכול לבצע בעבורכם מול הגוף המבצע את רישום החברות. לאחר בחירת השם יש לנסח תקנון לחברה הכולל את שם החברה, מטרות החברה, הון המניות הרשום של החברה והאם החברה מוגדרת כחברה בע”מ או לא. כמו כן, יש למנות לפחות דירקטור אחד לחברה במידה ומדובר בחברה פרטית.

 

  • השלב הבא: רישום החברה אצל רשם החברות- על ידי הגשת המסמכים הרלוונטיים, יש לרשום את החברה אצל רשם החברות וכן לפתוח תיקים ברשויות המס השונות.

 

  • אם חשבתם שלאחר שביצעתם את כל השלבים הרלוונטיים מבחינה בירוקרטית לפתיחת חברה לאחר שרשמתם אותה ברשויות המס וברישום החברות – הרי שאין זה כך. לאחר רישום החברה יש לשלוח דוחות כספיים מדי חודש המעידים על התנהלות החברה מבחינה כספית לגופים הרלוונטיים.

 

תגובות