אופים ונהנים – המדריך לרכישה ושימור התנור

השוק של תנורי האפייה מתהדר כיום בחידושים רבים עליהם יכולנו רק לחלום בשנים עברו. כאשר אנחנו רוצים לרכוש תנור חדש עלינו ללמוד מעט איך לתחזק את התנור וכיצד נוכל לגרום לו לפעול היטב לאורך ימים. כמו כן כדאי מאוד להכיר את התקלות הנפוצות בתנורי האפייה ואת הדרך לפתור אותן בכדי שהתנור ישרת אותנו נאמנה לאורך זמן.

מה מציעים התנורים של היום?

התנורים שאנחנו מוצאים היום בחנויות הם כבר מזמן לא רק תנורי אפייה בלבד. ישנם התנורים המשולבים בכיריים שזהו כבר ממש לא חידוש. ברוב הבתים נמצאים למעשה סוג התנורים הללו. אך בהרבה מאוד מטבחים אנחנו כבר פוגשים את התנורים הבנויים, אלו התנורים המודרניים היושבים היטב בתוך גומחה בארון כאשר הכיריים מקבלים מקום אחר משלהם על השיש. תנורים אלו מעניקים מראה מושלם ויוקרתי למטבח.

מערכות התנורים של היום מציעים אופציות מגוונות כאשר מלבד האפייה הרגילה יש לנו כמובן את האופציה של אפייה בגריל, אפייה בטורבו, תכנית הפשרה, תכנית חימום ועוד. תנורי האפייה החדשים מציעים אפילו אופציה של ניקוי עצמי כך שאפשר ליהנות מתנור מושלם מכל הבחינות.

אז איך בוחרים תנור?

כאשר אנחנו באים לבחור את התנור שיאפה לנו מחמאות במטבח אנחנו חייבים להתייחס לנתונים של המטבח שלנו כמו גם להרגלי החיים ולצרכים שלנו.

התאמת התנור למטבח מבחינת המקום – לא לכל מטבח נוכל לבחור תנור בנוי למשל. כי לתנור הבנוי יש להכין מקום מיוחד בעת תכנון ארונות המטבח. כמו כן חשוב לדעת כי התנורים השונים נבדלים בגודלם ובמידותיהם כך שיש למדוד את השטח המיועד לתנור ולוודא כי התנור אותו אנחנו בוחרים יוכל להתמקם היטב באופן בטוח ופרקטי.

התאמת התנור מבחינת הרגלי החיים – זה אומר שאם אנחנו נוהגים לאפות הרבה וזוהי בעצם דרך הבישול המועדפת עלינו הרי שחשוב שיהיה לנו תנור עם אופציות רבות המתאימות להכנה של כל סוגי המאכלים. אם חשוב לנו לייחד תנורים נפרדים למאכלי חלב ובשר, יש לבחור בתנור דו תאי עם הפרדה מלאה שתאפשר לנו את השמירה על הכשרות והבידול בין בשר לחלב.

שומרים על התנור

לאחר שבחרנו את התנור המתאים עלינו ללמוד איך לשמור עליו ועל הניקיון שלו. תנור נקי הינו תנור שנעים להשתמש בו והוא נשמר גם טוב יותר מפני תקלות שונות.

לכן – יש להקפיד ולנקות את התנור לאחר כל שימוש. מאכלים שומניים או כאלה המתיזים נוזלים במהלך האפייה מומלץ לעטוף היטב באמצעות נייר כסף או שקיות מיוחדות המיועדות לשם כך.

כאשר התנור מלוכלך מאוד, ניתן להיעזר בתכשירים שונים, מסירי שומנים הנמצאים היום בכל חנות סופר. אפשר גם להיעזר בחומרים הנמצאים בכל בית כמו סודה לשתייה או חומץ. כאשר אלו מסוגלים אף הם להתגבר על שכבות הלכלוך והשומנים

בוחרים נכון, מתחזקים נכון ונהנים מתוצרים משובחים!

 

תגובות