למה אני לא יכול להפסיק לרוץ לשירותים?

בואו נהיה כנים, לרוץ בטירוף לשירותים כל שעה, כדי למנוע בריחת שתן יכולה להיות סיטואציה מעצבנת ומביכה מהר מאוד. אם אתה נאבק עם בעיה זו, אתה לא לבד. מתן שתן באופן תכוף הוא בעיה כלל עולמית, כאשר רק בארה”ב מדובר בתופעה אשר נאמדת ב 15% מאוכלוסיית ארה”ב, כלומר מספר מדהים של 33 מיליון בני אדם.

בעיה עם אחסון בשלפוחית ​​השתן, יכולה להוביל לחוסר יכולת להחזיק שתן (בריחת שתן). חשוב לדעת: אין סיבה אחת ואין גיל מסוים שעלולה לגרום לבעיה לצוץ, אבל קיימות בשוק מגוון רחב של תרופות אשר ניתן להשתמש בבית וכן ביצוע באמצעות ביצוע שינויים באורח החיים ניתן לעזור לנהל את הבעיה הזו באופן טוב יותר ולשפר את השליטה בשלפוחית ​​השתן, כאשר שינויים התנהגותיים הם הפתרון הטובה והיעילה ביותר לשליטה בבעיה.

להלן 6 שינויים אותם אתה יכול להתחיל לבצע עכשיו בחיים שלך ואשר יכולים להיות מאוד יעילים בהקלה על התסמינים:

  1. אימון – זה אולי נשמע מצחיק, אבל אימון השלפוחית ​​להחזקת השתן שלך יכולה להיות דרך מוצלחת לעזרה בתסמינים של בריחת שתן. התחל את האימון ע”י הימנעות במשך כחמש דקות כאשר אתה מרגיש את הדחף ללכת לשירותים, לאחר מכן לאט לאט לעבוד יש לעבוד על מרווחים של ההמתנה כך שבסופו של דבר תצטרך ללכת להתפנות  כל 3 עד 4 שעות.
  2. מוצרי ספיגה – קיימים היום בשוק המון מוצרי ספיגה שונים המיועדים במיוחד לכך מחיתולים למבוגרים, דרך תחתונים סופגים ועוד כיסויי מזרן. מומלץ מאוד להשתמש בהם על מנת להקל את שיגרת היום.
  3. תרגול תרגילי קיגל – על מנת לתרגל בהצלחה את שלפוחית ​​השתן שלך, חובה שתהיה לך רצפת אגן חזק. מטרת התרגילים של קיגל היא לחזק את שרירי רצפת האגן, ותרגיל זה כולל הידוק ולאחר מכן הרגעה של השריר שמחזיק את השתן. ניתן לבצע את התרגילים האלה בכל מקום ובכל עת לאורך כל היום, וככל שתתאמן יותר, כך השרירים יתחזקו.
  4. שמור על משקל תקין –  עודף משקל יכול לשים לחץ נוסף על שלפוחית ​​השתן שלך ולהחריף את תופעת בריחת השתן. לכן, איבוד של אפילו מספר קילוגרמים מיותרים יכול להקל בהרבה על לחץ שלפוחית ​​השתן שלך, למנוע דלקות ולאפשר שליטה טובה יותר.
  5. הגבל משקאות מסוימים – קפה, תה, סודה ומשקאות אחרים שיש להם אפקט משתן יכולים להפעיל יותר לחץ על שלפוחית ​​השתן, כאשר משקאות אלכוהוליים יכולים להיות גרועים במיוחד. מים היא הבחירה הטובה ביותר עבור בריחת השתן ויכול לצמצם באופן משמעותי את  הצורך בריצות לשירותים.
  6. בדוק את התרופות –  סוגים מסוימים של תרופות יכול לגרום לבריחת שתן ואף גרוע יותר, לכן חשוב לבדוק עם הרופא שלך מהן סוג התרופות אותן אתה צורך כדי לבדוק האם לכל מרשמים שלך ישנן תופעת לוואי משותפת. אם הם עושים, ייתכן שניתן לבדוק לגבי תרופה חלופית או פתרון אחר.

טיפול נכון יכול לעזור מאוד בהתמודדות, כך ששיגרת החיים יכולה לשוב למסלולה.

 

תגובות