התבטאויותיה של חברת מועצת העיר מסיעת מרצ, פליאה קטנר, עוררו סערה והנשים באולם קמו במחאה על רגליהם “ראיתי כיצד חברות מועצה בעבר נאלצו להפסיד ישיבות בכדי להתפרנס בשל כורח הנסיבות”

פרסום ראשון ובלעדי באתר השרון פוסט: התבטאויותיה של חברת מועצת העיר מסיעת מרצ, פליאה קטנר, עוררו סערה באולם הישיבות בו התקיימה ישיבת מועצת העיר. ומספר נשים שנכחו באולם קמו במחאה על רגליהם ומחו על דבריה.

אתי בוים

הרקע : הצעה לסדר של תהילה מימון שדרשה שוויון לנשים בוועדות.

פליאה קטנר טענה כי נשים צריכות לפרנס עצמן ולעיתים 5 שעות שנדרשו לוועדות, הופכות לפתע לעשר שעות חודשיות. דהיינו בתרגום פשוט: לנשים יהיה קשה ליישם את שעות ההתנדבות שיתבקשו…. התבטאויותיה כאמור עוררו סערה גדולה באולם.

אתי בוים, ממנהיגות ההורים קמה וקראה לעברה ” התביישי, מבייש לשמוע את זה, איפה את חיה?! אנחנו בשנת 2019 ונשים לא מדברות ולא חושבות כמוך”.

בוים :”לגישתה של פליאה, לנשים יש חסם של זמן אשר מונע מהם לקחת תפקידים התנדבותיים בפוליטיקה וזאת בגלל שהן לוקחות על עצמן גם תפקידים נוספים בבית. דבריה של פליאה היו מבישים. בכלל לא ברור איך היא הצליחה להוציא הגיגים כאלו מפיה. מי שמייצג מפלגה שמתיימרת להיות פלורליסטית, הוציאה דברי הבל שוביניסטים שעוררו תחילה תדהמה, וזו התחלפה מהר מאוד לכעס ומחאה של הציבור שנכח בישיבה. עדיף לפליאה שתחזור למשבצת אילמת ולא תשמיע שוב את עמדותיה אשר הביכו לא את הנשים, אלא את הציבור הכפר סבאי כולו”.

חברת המועצה תהילה מימון:”אני מברכת על כך שהנושא עלה לסדר היום של מועצת העיר. ההתעסקות בנושא, הן של הקואליציה והן של האופוזיציה היא מבורכת ואני בטוחה שתשא פרי! ההצעה לסדר עלתה מתוך מטרה לתקן את העיוות שנוצר בו קיים חוסר שוויון מוחלט בייצוג נשים בתפקידים בכירים וסביב שולחן מקבלי ההחלטות. כפי שאמרתי בישיבה, אני חושבת שיש לנו הזדמנות לשנות סדרי עולם ולקבוע סטנדרט לבאים אחרינו. ההצעה לא דרשה מחברות המועצה להשקיע מעבר למה שכל חבר מועצה אחר נדרש לו. ההצעה ביקשה שיהיה מינימום שליש נשים בוועדות עירונית. בדירקטוריונים, בהם יש שילוב של עובדי הרשות ונציגי ציבור, להגדיל את כמות הנשים באמצעות נציגות נשית שהיא לא בהכרח מבין חברות המועצה. אין לי ספק שיש לנו נשים מציינות בעיר, שיכולות כמו גברים ולעתים אף יותר, לתרום ולהשתלב בדרג מקבלי ההחלטות. זה הזמן ליצור את התנאים הנכונים כדי שזה יקרה. אני מאמינה שכולנו, קואליציה ואופוזיציה נפעל על מנת להגדיל את מספר הנשים ושהועדות שנקבעו אתמול הן לא סוף פסוק אלא התחלה של תהליך חיובי ומשמעותי”.

קרן גרשון

חברת המועצה קרן גרשון “יותר ויותר נשים בחברה הישראלית משתלבות במוקדי קבלת החלטות ומהוות גורם משפיע במשק הישראלי. ההצעה לסדר שהועלתה על ידי סיעתנו הייתה על מנת לאזן את חוסר השוויון המגדרי בוועדות והדירקטוריונים השונים. שמחתי לראות, שמועצת הנשים בעיר, מכירה בחשיבות הנושא ובטוחה שבשנת 2019 יש מקום לקדם להוביל ולעודד את ההצעה. לצערי ההצעה שאושרה הנה רק צעד ראשון לקראת פתרון מלא לנושא”.

יותר ויותר נשים בחברה הישראלית משתלבות במוקדי קבלת החלטות ומהוות גורם משפיע במשק הישראלי. ההצעה לסדר שהועלתה על ידי סיעתנו היתה על מנת לאזן את חוסר השיוון המגדרי בועדות והדירקטוריונים השונים. שמחתי לראות, שמועצת הנשים בעיר, מכירה בחשיבות הנושא ובטוחה שבשנת 2019 יש מקום לקדם להוביל ולעודד את ההצעה. לצערי ההצעה שאושרה הינה רק צעד ראשון לקראת פתרון מלא לנושא.
חברת מועצת העיר, פליאה קטנר, מסרה לשרון פוסט, התייחסותה לדברים  “פערי מעמדות גדולים עומדים בבסיס הפוליטיקה המוניציפלית כפי שהיא בנויה כיום. היא לא מאפשרת לאנשים, ובעיקר לנשים, מקבוצות אוכלוסיה שונות בעיר לקחת חלק במגרש הפוליטי. לא בכדי אנחנו לא רואים סביב שולחן המועצה שלנו אמהות יחידניות, ונשים שמשקפות את המגוון החברתי בעיר. החקיקה מדירה את מי שמחויבות לדאוג להכנסתן. כמי שמגיעה מהשטח בתחום הזה, והקימה מספר ארגונים שעיקרם קידום נשים, חסם מרכזי של נשים בכניסה לפוליטיקה הוא חסם הזמן. חיוב בחמישים אחוזים נשים בוועדות ירתיע נשים לקחת חלק במשחק הפוליטי. מדובר בהצעה שמתעלמת מהקשיים העומדים בפני נשים להצטרף אליו ולמעשה – באופן אירוני – יגביל אותן מלכתחילה כי הן יגלו שהן מחויבות באקסטרא שעות התנדבות”.

עוד ציינה קטנר “יש לזכור שחברי המועצה הם מתנדבים. עובדה זו גם ככה מרתיעה נשים רבות. הן לא זכו בלוטו או בבעל שמפרנס מספיק כדי לאפשר להן זאת. הכרח של שיבוץ 50 אחוזים בוועדות ירתיע אף יותר כי הן יראו שהן מחויבות להתנדב יותר, גם אם מצאו דרך לקחת חלק כחברות במועצה עצמה. הדרך הנכונה היא לעודד נשים באמצעות “גזרים” ולא לסגור עבורן את הדלת מלכתחילה באמצעות סנקציות לארגונים שבהן הם פועלים. כולנו רוצות בסופו של דבר את אותה התוצאה, 50 אחוזים נשים בהכל, אבל הדרך היא בהכרח אחרת מהמוצע בהצעה כדי לא לשים מקלות בגלגלים לאלו שכן רוצות, אבל המציאות מקשה עליהן. אני שמחה עבור אלו שכן יכולות ומצליחות. אני רק רוצה שולחן מועצה מגוון, שכולל את כל שכבות האוכלוסייה, ועבור אלה אנחנו צריכות לפתוח את הדלת. אני כבר נחשבת חברת מועצה וותיקה, כזו שיודעת כמה זה לא פשוט לשלב פעילות במועצת העיר עם חיי היום יום וכבר ראיתי כיצד חברות מועצה בעבר נאלצו להפסיד ישיבות בכדי להתפרנס בשל כורח הנסיבות. אז מה, עכשיו נחייב אותן לוותר על עבודתן לשם אוכל על השולחן לשם שעות התנדבות נוספות?”.

פליאה קטנר. צילום: תומר דואק

 

הקשיבו לסרטון הבלעדי שהוסרט ע”י דן ברק עבור אתר 

 

התבטאויותיה של חברת מועצת העיר מסיעת מרצ, פליאה קטנר, עוררו סערה באולם הישיבות בו התקיימה ישיבת מועצת העיר. כל הנשים שנכחו באולם קמו במחאה על רגליהם ומחו על דבריה.הרקע : הצעה לסדר של תהילה מימון שדרשה שוויון לנשים בוועדות. קטנר טענה כי נשים צריכות לפרנס עצמן ולעיתים 5 שעות שנדרשו לוועדות, הופכות לפתע לעשר שעות לודשיות. דהיינו בתרגום פשוט: לנשים יהיה קשה ליישם את שעות ההתנדבות שיתבקשו….התבטאטיותיה כאמור עוררו סערה גדולה באולם. אתי בוים, ממנהיגות ההורים קמה וקראה לעברה " התביישי, מבייש לשמוע את זה, איפה את חיה?! אנחנו בשנת 2019 ונשים לא מדברות ולא חושבות כמוך". להמשך הכתבה היכנסו לאתר השרון פוסט.

פורסם על ידי ‏השרון פוסט‏ ב- יום חמישי, 7 בפברואר 2019

 

תגובות