הסבת אקדמאים להייטק

הסבת אקדמאים להייטק היא תופעה שהופכת נפוצה יותר ויותר. אקדמאים רבים, בעלי תואר ראשון ושני בתארים כאלו או אחרים המנותקים מעולם ההייטק, מחליטים לנסות ולחדור לעולם הטכנולוגי. יש לכך סיבות רבות, בין היתר התנאים הטובים שמספק ענף ההייטק, הן מבחינת שכר מתגמל והן מבחינת סביבת עבודה, וכן העובדה כי מדובר על ענף מסועף ודינמי עם תחומי עניין רבים ומשרות מרתקות. סיבה מרכזית נוספת היא שיעמום ומיצוי תחום העבודה הנוכחי, הבנה כי תחום התואר והקריירה המשויכת אליו לא מתאימים מסיבות כאלו או אחרות, וניסיון למצוא כיוון מקצועי אחר.

לבסוף, סיבה מרכזית נוספת לפופולריות של הסבת אקדמאים להייטק היא הביקוש בתחום. עולם ההייטק מחפש אחר עובדים משכילים, איכותיים ומקצועיים, ולכן בעלי תואר ראשון – גם אם אינו בהכרח קשור לעולם מדעי המחשב – נחשבים להון אנושי מבוקש בעולם ההייטק.

אז איך עושים הסבת אקדמאים להייטק?

כמובן, אי אפשר פשוט להיכנס לתחום בלי הכשרה מתאימה. תחומים רבים בעולם ההייטק דורשים לפחות הבנה בסיסית, זיקה מתמטית מסוימת וכן ידע טכני או טכנולוגי כזה או אחר. הדרך הקלאסית להסבת אקדמאים להייטק היא להירשם לקורס הייטק מבין הקורסים הרבים המוצעים בשוק. מדובר על קורסים מגוונים מאוד בתחומים רבים ודינמים כמו פיתוח אפליקציות או בניית אתרים. השלמת הקורס וקבלת התעודה יהוו עבורכם קפיצה ראשונית לבריכת ההייטק, ותביא לשינוי שאתם מייחלים לו.

קודם כל, בחרו תחום

כאמור, עולם ההייטק הוא עולם מסועף וגדוש. להגיד, “אני עושה הסבה להייטק”, היא אימרה מאוד כללית. בתור התחלה, חשוב לבחור את התחום שמתאים לכם, מעניין אתכם ואתם רוצים להעמיק בו. כמובן, שווה לבדוק האם התחום הזה נדרש בשוק העבודה, מהי רמת השכר ומה תצטרכו ללמוד על מנת למצוא בו משרה. 

בשל הביקוש הרב להסבה לעולם ההייטק, ישנם לא מעט קורסים ייעודיים המבטיחים לימודי תעודה מקצועיים, שיתנו לכם את הדחיפה הראשונית לעולם ההייטק בצורה ממוקדת וחסרת פשרות. אם אתם לא בטוחים מאיפה להתחיל, הנה כמה מקצועות נדרשים בעולם ההייטק, שמתאימים מאוד להסבת אקדמאים להייטק ולא דורשים תארים מתקדמים בעולם המדעי:

 

 

  • קורס בניית אתרים ואפליקציות WEB–  חשבו על כל האתרים שאתם נכנסים אליהם מדי יום. הכמות עצומה, נכון? תחום בניית האתרים הוא תחום מרתק ונדרש, שמשלב הן את הפן הטכנולוגי אך גם פן עיצובי. מקצוע בעולם בניית האתרים דורש מאיתנו ליצור ממשקים ידידותיים ולחשוב על חווית משתמש. אם אתם אקדמאים בתחום הפסיכולוגיה או מדעי הרוח, ללא ספק מדובר על תחום שיכול להתאים לכם.  
  • קורס QA – עולם ה-QA (או בעברית, בדיקות תוכנה), הוא עולם ידידותי מאוד להסבה. מדובר על תחום נדרש, שכן הוא לוקח חלק בתהליך פיתוח של כל מוצר טכנולוגי באשר הוא. העבודה בתחום זה מערבת בקרת איכות, ניתוח נתונים, הרצת תוכנה ועוד. המטרה של עובדי ה-QA היא לוודא שהתוצר הסופי הוא מדויק ונטול תקלות.
  • קורס פיתוח אפליקציות ומשחקים – תסתכלו רגע בסמארטפון שלכם; הוא עמוס באפליקציות, נכון? עולם פיתוח האפליקציות הוא סופר נדרש, שהופך מבוקש יותר ויותר עם השנים, וכן הוא גם מאוד מרתק. הוא דורש יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, יכולות עיצוב וכמובן תכנות. במהלך קורס זה, ולאחר מכן בשוק העבודה, תפתחו אפליקציות באופן מקצועי.
  • קורס אוטומציה – עולם האוטומציה הוא עולם מבוקש מאוד, והוא הדבר הבא בתחום ה-QA (זה מלפני שני סעיפים). במקרה הזה, מדובר על בדיקות בקרה ואיכות שנעשות באופן אוטומטי. אתם אלו שמתכנתים, כותבים קוד ומפתחים תוכנות ייעודיות שמטרתן לבדוק את מוצר הקצה. 

 

 

צעדי תינוק

חשוב לדעת שההסבה הזו לא צריכה לקרות “בבום”. אתם לא חייבים לקום יום אחד, להגיע למשרדו של הבוס ולהתפטר, ומשם להתחיל קורס טכנולוגי כזה או אחר. בכל זאת, מדובר על צעד מפחיד, ומה יקרה אם לא תתחברו לתחום החדש? לכן, היינו ממליצים לקחת את כל המהלך בצעדי תינוק. 

נסו למצוא קורסים שמאפשרים שילוב בין העבודה והלימודים – זה יכול להיות לימודים בערב, או קורסים קלילים שמציעים שיעורים פעם-פעמיים בשבוע. ברגע שתבינו שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, תוכלו לבצע את הקפיצה הגדולה, להתפטר מהעבודה ולהתחיל את חייכם החדשים כעובדי הייטק לכל דבר ועניין. 

 

תגובות