מה ההבדל בין מכונת קפה ידנית לאוטומטית?

אם גם אתם חובבים מושבעים של המשקה השחור, אתם בוודאי יודעים שישנם סוגים שונים של מכונות המתבססות על טכניקות וטכנולוגיות שונות. אחת השאלות הנפוצות של אנשים המתעניינים בתחום היא מה ההבדל בין מכונת קפה ידנית לאוטומטית? על כך נענה בכתבה הבאה.

מכונות קפה אוטומטיות – הכי פשוט שיש

מכונות קפה אוטומטיות כשמן כן הן- מאפשרות להכין קפה בלחיצת כפתור, בין אם מדובר באספרסו, לאטה, קפוצ’ינו וכדומה. מעבר לכך, מדובר בעולם שלם של אפשרויות מבחינת השימושים, למשל אפשר לכוון את המכונה מבחינת חוזק הקפה שאתם אוהבים, כמות המים שאתם רוצים, חלקן מבצעות את ההקצפה לגמרי לבד ובאחרות אתם מקציפים, יש כאלו שבהן קיים תא אחסון לפולים, כיבוי אוטומטי, כאלו המתמחות בסוגי משקאות מסוימים, מכונות המגיעות עם מטחנות קפה, התראה על הצורך לנקות אבנית, כאלו שמבצעות שטיפה וניקוי לעצמן, מכונות שמפנות שאריות של קפה אל תא ייעודי, התראה על מיכל מלא וכן הלאה

התמונהBIGSTOCKPHOTO

אין ספק שמדובר במכונות למי שאוהב קפה טוב מעולות והיתרונות ברורים: אין צורך להשקיע מאמץ מיוחד בהכנת הקפה, ובמינימום מאמץ וזמן אפשר לקבל כוס קפה כמו שאתם אוהבים. המעורבות הנדרשת מכם היא הקטנה ביותר שאפשר, אינכם צריכים להיות מיומנים ברזי הכנת הקפה, אבל עדיין תיהנו ממשקאות משובחים. כל זאת עם אפשרות להכניס פודים, להשתמש בקפסולות, באבקה, ואם יש מטחנה – אז גם בפולים שנטחנים על ידי מכונת קפה אוטומטית. יחד עם זאת, יש לזכור שהמכונות האוטומטיות הן באופן יחסי יותר יקרות מהחצי אוטומטיות שבהן נעסוק מייד, ויש גם לקחת בחשבון את הנושא של רכישת קפסולות ופודים שהיא יקרה יותר לרוב מפולים או קפה טחון בשקית או קופסא. 

מכונות קפה ידניות

כאשר אנשים מדברים היום על מכונות קפה ידניות הם מתכוונים למעשה לשני סוגים שונים, הנבדלים אחד מהשני ברמת התחכום והטכנולוגיה – מכונות מסורתיות שהינן ידניות לחלוטין, ומכונות הנקראות חצי אוטומטיות. אמנם המכונות החצי אוטומטיות יותר מתקדמות ונוחות, והמהדרין לא בהכרח ישימו אותן באותה המשבצת עם המכונות הידניות לחלוטין, אולם בהשוואה למכונות האוטומטיות אפשר בהחלט לשים את הידניות והחצי אוטומטיות ביחד.

אם כן, מכונת הקפה הידנית כשמה כן – כאשר מכינים בה אספרסו, קפוצ’ינו וכן הלאה יש לשים לב ולבצע את כל אחד מהשלבים באופן ידני. במילים אחרות, עליכם להיות מעורבים בכל שלב, החל מהכנסת הקפה הטחון אל הפילטר הידני, דרך העברת המים בלחץ ובטמפרטורה הנכונה דרך האבקה, ועד להקצפה עם המקציף הייעודי לכך. המשמעות היא שזמן ההכנה יותר ארוך וגם צריך להיות יותר מיומנים בהכנה של קפה, לרבות טחינה של הפולים, כיוון ירידת הקפה אל הכוס דרך ידית הפילטר, ושליטה ברורה בכל המרכיבים. 

אז מדוע אנשים בוחרים באפשרות הזו? ראשית, מפני שמי שבאמת אוהב קפה וגאה ביכולות שלו רוצה להכין את הקפה הפרטי שלו בעצמו. היכולת לשלוט על כל אחד מהשלבים מאפשרת ליצור בדיוק את הטעם שאוהבים, ומביני דבר טוענים שהאיכות יותר גבוהה ממה שיכולה להציע מכונה אוטומטית.. מעבר לכך, מדובר במכונות עם הרבה מאוד סטייל ואלגנטיות שמגיעות גם בעיצובים קלאסיים יפהפים, ומוסיפות מראה מיוחד לבית הקפה, למסעדה או למטבח הפרטי.

כפי שאמרנו, ישנן מכונות ידניות מסורתיות שעוד עובדות על אותם עקרונות כמו לפני מאה שנה (עם יותר דיוק ותחכום כמובן), ויש מכונות חצי אוטומטית שגן הן נכללות באותה הקטגוריה. כלומר, מצד אחד הן לא אוטומטיות לחלוטין ולא סוגרות את העניין בלחיצה אחת על הכפתור, ומצד שני הן יותר פשוטות ומהירות לתפעול מהמכונות הידניות לחלוטין. כך למשל, במכונות אלו לא צריך לשלוט ולכוון את הלחץ הרצוי כי הדבר נעשה על ידי המשאבה החשמלית, וגם ההקצפה יכולה להיעשות באופן אוטומטי או עם שליטה מסוימת.

למעשה מדובר במכונות הכי שכיחות כיום מכיוון שהן משלבות בין כמה יתרונות: הראשון הוא האוטומטיות שאינה מצריכה התעסקות ומיומנות גבוהה בכל שלב ושלב, השני הוא תהליך הכנה מהיר יותר, והשלישי הוא המחיר. מבחינת המחיר, המכונות האוטומטיות עולות יותר מהחצי-אוטומטיות ואילו המכונות הידניות שהן נדירות יחסית במגזר הפרטי, נוטות לעלות עוד יותר. יחד עם זאת, ראוי לציין כי קיים טווח מחירים נרחב בין סוגי המכונות בהתאם לדגם, היצרנית, התכונות הייחודיות וכן הלאה.

תגובות