שיתפת פוסט מכפיש? אתם חשופים לתביעה: אורן כהן :”שאבירי המקלדת והשנאה” יחשבו פעמיים”

מאת: אירית מרק

בית המשפט העליון הכריע באופן סופי כי שיתוף פוסט מכפיש ברשת חברתית עולה כדי פרסום לשון הרע לפי החוק ועל כן גם המשתף חשוף לתביעה כמו המפרסם המקורי. לגבי סימון “לייק”, לעומת זאת, בית המשפט היה תמים דעים עם העמדה הקובעת כי לא מדובר בפרסום.

הסגן המיועד, אורן כהן “בשלוש מיקרים שונים נחשפתי לצערי הרב לפוסטים פוגעניים ושקריים כחלק מעבודתי למען הציבור (אותה אני מבצע בהתנדבות מלאה ועל חשבוני וזמני מזה כעשרים שנים). כתיבה ופרסום של פוסט כזה הוא אסור ומחויב בדין וללא צורך בהוכחת נזק. כיום הפסיקה מתירה תביעה גם של מי שמשתף פוסט שכזה. באופן אישי אני קיבלתי בעבר החלטה שלא לתבוע את העבריין/ית מתוך חמלה על משפחתו/ה אבל חשוב שיפנימו כדי ש”אבירי המקלדת והשנאה” יחשבו פעמיים. חברים – בואו נישאר חברים למרות המחלוקות שאולי קיימות”.

אורן, האם הפוסטים הפוגעניים פגעו בך?

“פגעו בי ובמשפחתי. זה ממש לא נעים שיום בהיר אתה מתעורר למבול טלפונים, הרבה מאוד אנשים המתקשרים ואין לך מושג מה קרה. מהר מאוד אתה למד שנכתבו עליך דברים נוראיים, קשים מנשוא, שכמובן אין להם קשר למציאות, אבל אנשים מרשים לעצמם לכתוב, להשתלח, לפגוע, להמציא עלילות שלא היו ולא נבראו וזו הרגשה מאוד לא נעימה. הכעס הראשוני הוא דווקא לא בשל הפגיעה בי, אלא הפגיעה בסביבתי הקרובה והמשפחה. שם הרגישות באופן טבעי גבוהה הרבה יותר”.

למה לא תבעת?

“אני לא בטוח שעשיתי את הדבר הנכון בכך שלא תבעתי. אך מהצד השני הרגשתי חמלה לא על הכותב/ת, אלא על משפחתו/ה, שישלמו מחיר כלכלי כבד, אף ללא הוכחת נזק”.

מה המסר שלך לציבור?

“יידע וייזהר כל מי שכותב או משתף פוסט ברשתות החברתיות, שהנזק שהוא או היא גורמים גדול מאוד, לא רק לנשוא הפוסט, אלא לסביבה ובעיקר מי שישלם פיצוי על הנזק”.

יש לך מחשבה כיום לתבוע מי שהסית או פגע בך? 

“בשלב זה לא”.

תגובות