דו”חות סוף שנה – עושים סדר בבלגן!

הבחירה שלכם להקים עסק עצמאי, היא הבחירה שלכם ללכת אחר החלום שלכם! אם גם אתם נמצאים בשלבי הקמת העסק – מגיבוש האסטרטגיה השיווקית ועד גיוס העובדים, כדאי שגם תהיו ערים לדבר נוסף:

כשכירים, כל סוגיית הנהלת החשבונות הייתה באחריות המעסיק שלכם. וכעת? אתם אלו הנדרשים לדווח על ההכנסות וההוצאות, לשלם את מס ההכנסה, הביטוח הלאומי וגם את המע”מ (במידה ואתם עתידים להיות עוסק מורשה).

לפניכם, הצצה קטנה לאחד הדו”חות המשמעותיים ביותר: דו”ח סוף השנה. אז מה זה בעצם אומר ומי יוכל לסייע לכם בניהול התשלומים, דיווח ההוצאות וארגון ההכנסות? כל התשובות, לפניכם:

דו”ח סוף שנה עם רואה החשבון, הכירו גם אתם!

על מנת שגם אתם תוכלו ליהנות מחדוות העשייה בעסק, כדאי שגם אתם תפקידו את כל הניהול הפיננסי והחשבונאי של העסק אצל גורם מקצועי רואה חשבון בכפר סבא. שימו לב: גם כשאתם חוברים אל משרד רואי חשבון, יש לכם אחריות להגיש את כל הניירת הנדרשת בזמן, ולעבוד בשיתוף פעולה מלא אל מול רואה החשבון. תמורת דמי ניהול חודשיים, תוכלו גם אתם לפטור את עצמכם מכל התעסקות!

רואה החשבון עתיד לסייע לכם בדברים הבאים:

  • תכנון מקדמות באשר לתשלומי המס השונים
  • הכוונה וייעוץ באשר למדרגות המס
  • תשלום בשמכם עבור ביטוח לאומי, מס הכנסה ומע”מ
  • הפקת דו”ח שנתי

 

אז מה זה בעצם דו”ח שנתי? לאחר שתסיימו שנת פעילות מוצלחת, מספקת ובתקווה – רווחית, יהיה עליכם לדווח לרשויות המס על כל מה שנכס ויצא בשנה הזו. אילו חומרים עליכם להעביר לרואה החשבון לטובת הפקת הדו”ח?

  • כל ההכנסות שלכם. במידה ואתם עושים שימוש בתוכנה של חשבונית דיגיטלית, תוכלו להפיק את הדו”ח בשניות
  • כל ההוצאות שלכם. כל הוצאה הרלוונטית לתפעול העסק, יכולה להקל עליכם בתשלומי המס.

 

מה קורה אחר הגשת הדו”ח לרשויות המס?

שאלה מצוינת! המטרה היא בעצם לבדוק כמה כסף הכנסתם בשנה האחרונה, וכמה מס שילמתם. ולכן, הפקת הדו”ח יכולה להסתכם בשני אופנים שונים:

  • שילמתם מקדמות גבוהות יותר, ועל כן אתם זכאים להחזר מס
  • המקדמה שלכם לא צפתה את גובה ההכנסות, ועל כן אתם נדרשים להשלים את המס שלא שולם

חשוב להדגיש כי הגשת דוח סוף שנה איננה בגדר המלצה של רשויות המס, או ניסיון שלכם לקבל החזר על מה שכבר שילמתם. מדובר על חוק שאתם אמורים להיצמד אליו! במידה ואינכם מגישים את הדו”ח כנדרש ובהתאם למגבלות הזמנים, אתם עלולים למצוא עצמכם מתמודדים אל מול כתב אישום. במקרה הפחות גרוע? יהיה עליכם לשם קנס כספי.

הגשת הדו”ח – עם או בלי רואה חשבון?

כבעליו של עסק, סביר כי אתם עסוקים בניהולו השוטף – מארגון סחורה, שירות לקוחות ועד ניהול העובדים. במידה רבה, יהיה לא אחראי לנהל את הפעילות הפיננסית שלכם בצורה עצמאית, פשוט מאחר ונדרשת הענקת תשומת לב מלאה ודיוק בפרטים הקטנים. הפקידו את הניהול הפיננסי אצל רואה חשבון מנוסה, מיומן ומקצועי, שידאג גם להפקת הדו”ח השנתי. בהצלחה!

תגובות